fredag 18 maj 2012

Länge sedan

Hej på er alla,
Tiden springer iväg och nu var det verkligen länge sedan vi bloggade. Nu har vi varit här i 7 månader och vi trivs fortfarande. Lite gupp på vägen men ändå är allt bra. Barnen trivs jätte bra i skolan nu och att prata engelska går av bara farten nu. De pratar tom engelska med varandra stundtals hemma. Molly hänger på och även hon pratar som attans. Är jätte nöjda med skolan och lärarna. De har verkligen varit helt underbara med våra barn.
Oliver och Nellie har båda fått achievements awards i skolan, utmärkelser som de får när de har gjort ngt bra. Nellie fick för duktig på sport och fast learner. Oliver fick för att han är omtänksam och respektfull samt att han är duktig på matten. De har läxor varje dag. Läs, skriv, glossor och matte. Sen har de prov varje måndag båda 2. Lite mer läxor och tempo i skolan har vi märkt, samt att de är sten tuffa. Både på gott och ont kanske.Inte för att vi haft några problem än så länge.
Nu har det bytt till vinter uniformerna i skolan. För tro det eller ej det är nästan vinter här nu. Nätterna är kalla och dagarna runt 18-23 grader. inte kallt så men ändå så känner man av det på ett annat sätt nu när man har börjat bli van vid 30-40 grader dygnet runt.
Barnens vinter skol uniformer


En annan stor händelse är att Nellie nu äntligen som hon säger själv har tappat sin första tand.

Tandfen kom och nu hoppas nellie att tappa sin andra lösa tand snart. för hon kan bli rik på det här säger hon hahahha.
Molly mår jätte bra hon me. hon börjar längta till hon skall börja skolan nu i januari. Hon tycker det skall bli kul. Hon skriver och skriver och försöker göra läxorna som Oliver och Nellie gör varje dag.

Nellie och Molly har börjat på ballet, hiphop dans, sång och om 1 månad skall Nellie börja spela piano. Det ser hon framemot. Oliver har inte riktigt bestämt sig för han vill göra. Men han skall iallafall börja med scouterna här. Han har ju karaten med.
Oliver fyller ju snart år och han är överlycklig. Han skall ha sitt kalas iår på Sydney Observatory. Han och gästerna skall få titta i teleskop och lära sig lite om stjärnor etc. Skall bli spännande.Nellie vill ha iår igen Justin Bieber kalas hahha, Hon är fortfarande helt galen i honom.Själv ser jag frameot att nästa helg gå på konsert och träffa gamla vänner från USA som skall spela här i Sydney. Skall bli så kul.

Livet här går på som vanligt. Jobb, skola . Hoppas att ni alla har det bra därhemma. Vi lovar att vi skall blogga mer och oftare. Ibland kommer det saker emellan och  tiden springer iväg. Barnen hälsar till alla på skolan och dagis. Ta hand om er så hörs vi snart.
Många kramar Tomi. Pernilla, Oliver, Nellie och Molly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar